Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Βιοκλιματικος σχεδιασμος

Πιεζοηλεκτρισμός

Κάθε δράση δημιουργεί και μία αντίδραση. Η πιεζοτεχνολογία βασίζεται στο γεγονός οτι η εκτροπή και επαναφορά ενός συγκεκριμένου τύπου υλικού μπορεί να παράγει ενέργεια. Τα πιεζοηλεκτρικά πατώματα αποτελούνται από ένα δομικό κομμάτι, πίεζο, και ένα επίπεδο μεταφοράς, τα οποία όταν πατώνται δημιουργούν μία ηλεκτρική τάση. Το ένα στρώμα συμπιέζεται, ενώ το άλλο τεντώνεται , δημιουργώντας ένα φορτίο σε κάθε επίπεδο σε μία προσπάθεια να αντιδράσει στην επιβαλλόμενη δύναμη. Το ρεύμα το οποίο παραλαμβάνεται από μία τυχαία συχνότητα βημάτων και πιέσεων συλλέγεται σε ένα σύστημα μπαταριών και μετά μετατρέπεται σε χρησιμοποιούμενη ενέργεια.

Φωτοβολταϊκά χλωροφύλλης

Η νότια πλευρά είναι καλυμμένη με φ/β κυψέλες οι οποίες χρησιμοποιούν φωτοσυνθετικές πρωτείνες οι οποίες λαμβάνονται από σπανάκι για να μετατρέψουν την ακτινοβολία σε ηλεκτρισμό. Πολλαπλά στρώματα από συνθετική χλωροφύλλη χρησιμοποιούνται για να αποροφήσουν ενέργεια σε διάφορα μήκη κύματος, ενώ, ταυτόχρονα μεταδίδουν φως από το ορατό φάσμα. Αντίθετα με τα συμβατικά υλικά των φωτοβολταικών κυττάρων τα οποία γερνούν με το πέρασμα του χρόνου, τα βασισμένα σε πρωτεϊνες κύτταρα μπορούννα αυτοεπισκευάζονται εκλύοντας διαλύματα φρέσκων πρωτεϊνών οι οποίες αντικαθιστούν τα γηρασμένα μόρια. Τα κύτταρα αυτά είναι πολύ λεπτότερα είναι πολύ ελαφρύτερα από τα συμβατικά φωτοβολταϊκά πλαίσια και μπορούν να είναι έως και 700% πιο αποδοτικά.

Ηλιοστάτες

Αυτοί οι καθρέπτες σε μορφή δίσκου έχουν περίπου 10 πόδια διάμετρο και είναι προγραμματισμένα σε υπολογιστή ώστε να παρακολουθούν την κίνηση του ήλιου και να αντανακλούν τις ακτίνες του στο πάρκο στο δρόμο και στα γύρω κτίρια. Οι καθρέφτες ατανακλούν αρκετή από την ακτινοβολία του ήλιου ώστε να κρατούν τους δημόσιους χώρους φωτισμένους καθόλη τη διλαρκεια του χρόνου. Είναι πιο απτελεσματικοί από το απυθείας ηλιακό φως γιατί η ακτινοβολία μπορεί να κατευθυνθεί απευθείας σε διάφορα μέρη σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας ή της εποχής. Παρόλα ταύατ το ηλιακό φως δεν είναι αρκετά εστιασμένο ώστε να τυφλώσει ή να κάψει, μιας και έχει περίπου 70 ή 80% της ηλιακής ενέργειας.

Αεροτουρμπίνες

Οι κυρίαρχοι δυτικοί άνεμοι παγιδεύονται από 160 ανεμογεννήτριες οι οποίες βρίσκονται στη δυτική πρόσοψη του κτιρίου. Οι ανεμογεννήτριες αυτές δουλεύουν καλά σε αστικό περιβάλλον με τις μεταβλητές ταχύτητες και κατεύθυνση ανέμου, όπου ο χαμηλός θόρυβος η διακριτική όψη και οι χαμηλές/καθόλου δονήσεις είναι επιβεβλημένες.Στην πραγματικότητα αποροφούν η διασκεδάζουν τον ήχο. Σε αντίθεση με τις συμβατικές ανεμογεννήτριες οι αεροτουρμπίνες αυτορυθμίζονται και ξεκινούν να παράγουν ενέργειασε χαμηλές ταχύτητες ανέμου (6 μίλια την ώρα) και συνεχίζουν να παράγουν και σε ταχύητες που ξεπερνούν τα 70 μίλια την ώρα.

Κάθετοι κήποι

Οι δέκα κορυφαίοι όροφοι στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και οι 4 μεταβατικοί όροφοι του κύριου κτίσματος είναι αφιερωμένοι σε κάθετους κήπους/θερμοκήπια.Οι κήποι βοηθούν και στην επέκταση των πράσινων χώρων κατακόρυφα. Επικλινείς ράμπες χρησιμοποιούνται για να δημιουργούν συνεχή οργανικά μονοπάτια παρόμοια με αυτά του San Francisco. Oι κήποι χρησιμοποιούνται για να την παραγωγή οργανικών φρούτων και λαχανικών και παρέχουν χώρους πρασίνου και αναψυχής για τους χρήστες του κτιρίου και την ευρύτερη κοινότητα. Σε ένα ύψος σχεδόν 700 ποδών οι κήποι χρησιμοποιούνται επίσης ως παρατηρητήρια και μπορούν να λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς που θα είναι ορατό από όλητην πόλη.

Seja o primeiro a comentar

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινη ανάπτυξη ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO